Ingredienser

6 portioner

Tærtedej

  • 2 dl Amo Hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sukker 
  • ½ tsk. salt
  • 125 g koldt smør 

Fyld

  • Ca. 600 g rabarber 
  • 2 tsk. kardemommekerner
  • ½-1 dl sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kartoffelmel

Til servering

  • Flødeskum, vaniljesovs eller vaniljeis

Rabarbersmuldretærte med kardemomme

Sødsalt og sprød smuldredej møder syrlig rabarber og krydret kardemomme. Mængden af sukker der behøves afhænger af, hvor syrlig rabarberne er - smag derfor på den rå rabarber inden du kommer sukkeret på. Kardemommen kan erstattes af kanel eller helt udelukkes.

Sådan gør du (45 min.):

1. Sæt ovnen på 200 grader.

2. Rør mel, havregryn, sukker og salt sammen i en skål. Skær smørret i stykker og og bland det med de tørre ingredienser til en smuldret masse.

3. Tryk halvdelen af dejen ud i en stor eller seks mindre tærteforme. 

4. Skræl rabarberne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver.

5. Stød kardemommen og bland sammen med sukker, vaniljesukker og kartoffelmel i en skål. Tilsæt rabarberne og bland, så al rabarber er dækket af sukkerblandingen. 

6. Fordel rabarberne i formen/formene og smuldr resten af tærtedejen over. 

7. Bag i midten af ovnen – ca. 25 min. ved en stor form og 15 min. ved små forme, eller til rabarberne er bløde og dejen har fået farve.

8. Server med flødeskum, vaniljesovs eller vaniljeis.