Ingredienser

2 stk.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker (25 g)
  • ½ tsk. salt (2½ g)
  • 1 dl mælk
  • ½ tsk. kardemomme

Fyld

  • 4 spsk. kogt creme
  • 50 g rosiner


Remonce af:

 

  • 100 g blødgjort smør eller margarine 
  • 100 g brun farin


Pynt 
Glasur af:

  • 100 g flormelis 
  • 1 spsk. kogende vand

Til pensling 
Æg

Smørkage

2 stk.

Sådan gør du ():

1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Husk gæren må ikke varmes med. 

2. Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej. 


3. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse, ca. 15 min.


4. Lav remoncen. Rør blødgjort fedtstof og brun farin sammen. 


5. ⅓ af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 min. Kuglerne rulles ud og lægges i lagkageforme, dejen skal gå ca. 1 cm op ad formens kant. På hver bund smøres 1 spsk. remonces, derover smøres 2 spsk. creme, og rosinerne drysses på. 


6. Resten af dejen rulles ud (60x20cm), og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side som roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges på dejen i lagkageformene.


7. Efterhæver tildækket og lunt i ca. 30 min. 


8. Kagerne pensles med sammenpisket æg. 


Bagetid:
I en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 220° C) i ca. 15 min. på ovnens midterste rille. 

9. Smørkagerne afkøles i formene, og pyntes med hvid glasur, når de er afkølede.