Ingredienser

1 kage, ca. 8 stykker

  • 150 g smør
  • 100 g marcipan
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 2 ½ dl sukker
  • 3 æg
  • 2 ½ dl Amo Hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Topping

  • 75 g mandelflager
  • 2 dl piskefløde 
  • flormelis

  • Smør til formen

Svensk fastelavnskage (semmelkladdkaka)

Denne kage har en fin smag af kardemomme og mandel og er hurtig og enkel at bage!

Sådan gør du (45 min):

1. Sæt ovnen på175 grader.

2. Smelt smørret. Riv marcipanen.

3. Rør alle ingredienserne sammen i en skål.

4. Læg bagepapir i bunden af en springform på ca. 20 cm i diameter. Smør indersiden af kanterne.

5. Hæld dejen i formen og bag i midten af ovnen i ca. 20-25 min.

6. Lad kagen afkøle.

7. Rist mandelflagerne i en stegepande. Hæld dem over på en tallerken og lad dem afkøle.

8. Pisk fløden let. 

9. Bred flødeskummet ud på den afkølede kage. Strø med mandelflager og lidt flormelis. Så er kagen klar til servering!