Ingredienser

24 stk.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 dl mælk

Fyld, Remonce af

  • 100 g smør eller margarine
  • 100 g brun farin
  • 2 tsk. kanel

Pynt

  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. kogende vand

 

Kanelsnegle

Sådan gør du (90 minutter):

1. Lun mælken og opløs gæren heri. Gæren må ikke varmes med. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser. Ælt til dejen er glat og ensartet. 

2. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. 


3. Del dejen i 2 lige store dele og rul dem ud til 2 firkanter (ca. 30 x 30 cm). Fordel remoncen over hele fladen og drys med kanel. Rul pladerne sammen til en roulade og skær hver roulade ud i 12 lige store stykker. 

4. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade. 

5. Lad sneglene efterhæve, tildækket og lunt, ca. 20 min., mens ovnen forvarmes. 

6. Pensl med sammenpisket æg. 

Bagetid:
 
Ca. 8 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 220° C) på ovnens midterste rille. 


Efter afkøling pyntes sneglene med glasur.