Piroger med krydret hakkekød, spinat og fetaost

Ingredienser

12 stk

Pirogdej

  • 15 g gær
  • 1 ½ dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk. salt1 æg
  • 6 dl Amo Hvedemel

Fyld

  • 1 lille gult løg
  • 2 fede hvidløg
  • 250 g hakket oksekød eller Quorn-fars eller soyakød
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk tomatpuré
  • 100 g spinat, frisk eller optøet fryst
  • 200 g fetaost

 

  • 1 æg til pensling
  • Salt og cayennepeber
  • Smør eller olivenolie til stegning

Piroger med krydret hakkekød, spinat og fetaost

Gode piroger med smag af spidskommen, hvidløg, fetaost og spinat. Hakkekødet kan let byttes ud med et vegetarisk alternativ som f.eks. soyakød eller Quorn-fars. Pirogerne passer perfekt som udflugtsmad på skituren eller ved skøjtebanen.

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Gæren smuldres i en skål. Varm mælken sammen med smøret til 37 grader. Hæld over gæren og rør om til gæren er opløst. Tilsæt øvrige ingredienser og ælt til en glat dej, enten i hånden eller i maskine i ca. 8 minutter. 

2. Dæk med et viskestykke og lad hæve ca. 40 minutter. 

3. Gør fyldet: Skræl og hak hvidløgene. Varm en stegepande med smør eller olivenolie. Tilsæt hakkekød eller soyakød og steg til det har fået en fin farve. Tilsæt spidskommen og tomatpuré og steg i yderligere nogle minutter. Læg spinaten i og steg til al væske er væk. Smag til med salt og cayennepeber, fyldet må gerne være lidt stærkt. Smuldre fetaosten og hæld blandingen på et fad. Lad køle af.

4. Sæt ovnen på 225 grader.

5. Knæk ægget i en lille skål og tilsæt lidt salt. Pisk fint med en gaffel. 

6. Læg dejen på et melet bord. Del dejen i to dele og form hver del til en glat bold. Rul hver dejbold ud til en kvadrat, ca 30x20 cm. Del i decimeterstore firkanter. Fordel fyldet i midten på hver dejrude.

7. Pensl med æg rundt om kanterne og fold til trekanter. Tryk med en gaffel rundt om kanterne. Gentag med den anden del af dejen.  

8. Læg pirogerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg. Bag ca 10-15 min eller til pirogerne har fået en fin farve.