Grov tærtedej

Grov tærtedej

Hjemmebagt tærtebund med forslag til lækkert fyld.

Sådan gør du (130 minutter):

1. Skær fedtstoffet i tern og kom det i melet. Findel det og tilsæt vand. 

2. Ælt dejen hurtigt sammen. Og tryk den ud til en flad cirkel. Pak den i film og læg den i køleskabet mindst en time. 

Bagetid: 
40 min. i en forvarmet ovn ved 180°C (varmluft 170°C).

Forslag til æggemasse:
 
Klassisk æggemasse med ost
3 æg, 2 dl fløde 13%, 1 tsk. salt, 1 knsp. revet muskatnød, 150 g revet ost, friskkværnet peber. Ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.

Fedtfattig æggemasse med ost og urter
3 æg, 2 dl minimælk, 100 g flødeost naturel 9%, 1 dl hakkede krydderurter (f.eks. dild, timian eller basilikum), 1 tsk. salt, friskkværnet peber. Ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.

Æggemasse med hytteost
3 æg, 2 dl hytteost, 1 dl minimælk, 1 knsp. revet muskatnød. Ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.

Forslag til fyld:

Porre-skinke fyld
2 porrer, 1 løg og 150 g kogt skinke i tern. Skær porrer og løg i mindre ringe og kog dem 5 min. 

Broccoli fyld
1 hoved broccoli i mindre stykker og 1 stor gulerod i 2 cm tykke skiver. Kog grøntsagerne i 3-4 min.