Påskepie med kylling og champignon

Ingredienser

1 stor tærte eller 4 små

Fyld:

  • 400 g kogt eller stegt 
  • kyllingekød
  • 75 g bacon i tern
  • 1 skalotteløg
  • 250 g champignon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber

Påskepie med kylling og champignon

Tip! Overskydende dej kan bruges til at pynte toppen. Lav en blomst, en lille kylling eller hvad fantasien byder.

Sådan gør du (1 time, 20 min.):

1. Smuldr smørret i hvedemelet, saml hurtigt dejen med vand og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 min.

2. Rul 23 af dejen ud og beklæd en tærteform/springform ca. 22 cm i diameter. Rul resten af dejen ud så det kan bruges som låg.

3. Skær kyllingekødet i mindre stykker.

4. Svits bacon, hakket skalotteløg og champignon i skiver i en gryde. Tilsæt madlavningsfløde og kog kraftigt under omrøring til saucen er tyk. Tilsæt kyllingekødet og smag til med salt og peber.

5. Kom stuvningen i tærteformen, læg dejlåget på og klem kanten godt sammen.

Pensling: Sammenpisket æg.

Bagetid: 25-30 min. nederst i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).