Påskepostej med skinke og blomkål

Ingredienser

4 pers.

  • 200 g Amo Hvedemel
  • 150 g margarine
  • 1 sammenpisket æg
  • Lidt salt

Fyld:

  • 250 g hakket skinke
  • Små buketter rå blomkål
  • Hakket persille
  • Lidt salt og peber
  • Lidt smør

Påskepostej med skinke og blomkål

Server den fx. med en frisk grøn salat og en dressing af cremefraiche.

Sådan gør du (1 time, 40 min.):

1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen og lad det hvile ca. 1 time på et køligt sted.

2. Dejen deles i to dele. 

3. Beklæd bund og sider af en tærteform eller springform med den ene halvdel dej. 

4. Læg skinke og blomkål på bunden. Drys med persille, salt og peber. Læg små klatter smør over til sidst.

5. Rul den anden halvdel dej ud og brug det som låg. Klem dejen i formen og låget godt sammen i kanten.

Pensling: Sammenpisket æg.

Bagetid: 25-30 min. i en 225°C forvarmet ovn (varmluft 200°C).

Pynt: Tomatskiver, persille eller lignende.