En grønnere pizza

Ingredienser

4 stk.

Dej:

Topping:

  • 2-3 dl tomatsovs
  • 250 g mozzarella, revet i små stykker
  • Olivenolie
  • Friske krydderurter, f.eks. basilikum, oregano og ruccola
  • Havsalt og friskkværnet sort peber.

En grønnere pizza

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Sæt ovnen på 225°C. Opløs gæren i det lunkne vand i røremaskinens røreskål. Hæld salt og olie i og lad maskinen køre indtil gæren er helt opløst. Tilsæt melet lidt ad gangen. Lad maskinen ælte dejen i 15 minutter.

2. Lad dejen hæve tildækket i 30-40 minutter til dobbelt størrelse.

3. Slå dejen ned og del den i 4 dele. Rul dejen ud så tyndt som muligt. Fordel 2-3 spsk. tomatsovs på hver bund. Læg mozzarella på, dryp lidt olivenolie på og bag pizzaerne i 12-15 minutter.

4. Krydr med et nip havsalt, lidt friskkværnet pepper og læg friske krydderurter på og server.