Fladbrød med kartofler og lagret ost

Ingredienser

4-5 portioner

Dej 

Topping

  • 25 g smør
  • 300 g lagret ost
  • 300 g kartofler 

Topping efter bagning 

  • 1 rødløg 75 g
  • 75 g stenbidderrogn eller tangkaviar
  • 2 dl. creme fraiche 18%
  • 2 bundter dild 

Fladbrød med kartofler og lagret ost

Glutenfri pizza som smager af forår. For at ændre retten til at være vegetarisk kan stenbidderrogn erstattes af tang kaviar (eks. Caviart).

Sådan gør du (2 timer):

1. Bland gær med vand og olivenolie. Rør til gæren er opløst. Tilsæt mel, bagepulver, honning og salt og ælt til en smidig dej. Lad dejen hvile under et klæde i en time. 


2. Smelt smøret. Riv osten, skær kartoflerne i tynde skiver med håndkraft eller på mandolinjern. 


3. Hæld dejen ud på et melet bord. Del den
i fire dele. Rul hver del ud til en oval pizza på ca. 5 mm tykkelse. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. 


4. Tænd ovnen på 250°C. Pensl pizzaerne med halvdelen af smørret. Fordel osten og derefter kartoffelskiverne ovenpå. Pensl med resten af smørret. Krydr med salt og peber. Bag hver pizza i 5-10 minutter eller til pizzaerne har fået farve. Lad dem afkøle en smule. 


5. Top med rødløg i tynde skiver, rogn, creme fraiche og dild og server straks.