Ingredienser

1 pizzabrød

Dej: 

  • 375 g Amo Hvedemel 
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • Ca. 2½ dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie


Fyld: 

  • 500 g ricotta
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 150 g blancheret spinat
  • 100 g mozzarella 
  • 1 revet squash 
  • 40 g revet parmesan

Pizzabrød med tomat, spinat og mozzarella

Sådan gør du (1 time):

1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt sukker, salt, hvedemel og olivenolie. 

2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej. Lad den hæve, tildækket og lunt, i 30 min. 

3. Rul dejen ud på en melet bordplade til 30x40 cm. 

4. Kom ingredienserne til fyldet i en skål og bland det forsigtigt. Placér fyldet langs kanten af dejen. Rul dejen om fyldet, så det er lukket inde. 

5. Saml enderne så dejen har form som en cirkel og pres enderne sammen, så cirklen lukkes. Læg pizzabrødet på en bageplade med bagepapir. 

Pensling:
Bland ca.
½ dl olivenolie og 1 fed knust hvidløg og pensl det på brødet. 

Bagetid:
Ca. 20-25 min. nederst i en 200ºC forvarmet ovn (varmluft 180ºC).