Surdejspizza med Poolish

Ingredienser

5 pizza’er

Dag 1, eftermiddag:

Dag 2, morgen:

  • Ovenstående Poolish
  • 4 dl vand
  • Ca. 750 g Amo hvedemel
  • 25 g salt
  • 20 g gær

Verdens nemmeste tomatsuce:

  • 150 g koncentreret tomatpuré
  • 2 fed presset hvidløg 
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Surdejspizza med Poolish

Sådan gør du (24 tim + 20 min):

1. Dag 1, eftermiddag: Pisk vand, gær og mel sammen med piskeris. Stil det på køkkenbordet og dæk det med film til næste dags morgen

2. Dag 2, morgen: Ælt alle ingredienser sammen i køkkenmaskine 5-10 min. Sæt dejen i køleskab i 6-8 timer, dæk den med med film.

3. Dag 2, aften: Forvarm ovnen på 250-280°C (varmtluftovn 230-260°C).

4. Tag dejen ud af køleskabet, del den i ønsket antal pizza’er – typisk 5. Rul hver enkelt pizza tyndt ud.

5. Rør alle ingredienser til tomatsauce sammen og server med dine foretrukne tilbehør.

6. Bag pizzaen en af gangen i ca 10 min – afhængig af fyld.

 

Forslag til fyld: 

Parma rucola pizza
Tomatsauce, oregano og revet ost. Når bunden er bagt pyntes med frisk rucola og tynde skiver parmaskinke.

Pizza Margherita
Dræn saften fra en dåse flåede tomater. Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem på bunden. Kom tynde skiver mozzarellaost på, krydr med salt, peber og evt. friskpresset hvidløg. Når pizzaen er bagt pyntes med friske basilikumblade.

Pizza pepperoni
Kom tomatsauce, pepperoni, hvidløgskrydderi, pizzakrydderi, løgringe, sorte oliven og revet ost på bunden.