Fynsk Brunsviger
Tip en ven
Send
Fynsk Brunsviger

Det skal du bruge:

350 g Amo Hvedemel
30 g smør eller margarine
30 g sukker
2½ g salt (½ tsk.)
2 dl sødmælk
30 g gær
1 brev kardemomme (2½ g)

Fyld
Remonce af
100 g blød margarine
100 g brun farin
2 spsk. sirup

Pynt
100 g brun farin
50 g korender

Sådan gør du:

1. Lun mælken til den er håndvarm, og opløs gæren i mælken.
2. Ælt alle ingredienserne godt sammen til en ensartet dej.
2. Stil dejen til hævning tildækket og lunt i 20 min.
3. Form derefter dejen til en kugle, som ”hviler” et par min.
4. Strø lidt Amo Hvedemel på bordet før dejen skal formes og rulles.
5. Rul dejen ud til en størrelse lidt mindre end den bradepande, der skal bages i. Tril dejen omkring kagerullen, så den er let at afsætte i bradepanden. Bradepanden (ca. 30x40 cm) skal være smurt, og dejen trækkes nu så meget, at den når et par cm op ad siderne.
6. Rør ingredienserne til remonce sammen, og smør den på med en paletkniv, så den bliver ligeligt fordelt. Brun farin og korender drysses på.
7. Stil dejen til hævning tildækket og lunt i 20 min.
Bagetid: I ca. 12 min. i en forvarmet ovn ved 250° C (varmluft 230° C) på ovnens midterste rille.