Ingredienser

Ca 24 stk

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 150 g koldt smør
  • 75 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 1 stort æg 
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fyld: 

  • 5 spsk. honning
  • 100 g smør
  • 125 g sukker
  • 200 g mandelflager

Pynt: 

  • Smeltet chokolade

Bettys nøddesnitter

Sådan gør du (2 timer):

1. Hak det kolde smør i melet. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det sammen til en ensartet dej. 

2. Form dejen til en firkantet klods og lad den blive helt kold i i køleskabet (min. 1 time). 

3. Drys mel på bordet, og rul dejen ud i et rektangel, ca. 32x38 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir eller i en bradepande. 

4. Smelt honning, smør, sukker og mandelflager sammen i en lille gryde. Lad det køle af i 5 min. og fordel fyldet på mørdejsbunden. 

Bagetid: 
Ca. 20 min. i en 200ºC forvarmet ovn (varmluft 180ºC). 


5. Efter bagning: Lad kagen køle helt af. Skær den i 12 kvadrater og del dem derefter i trekanter. Dyp den ene side i smeltet chokolade.