Ingredienser

Ca. 60 stk.

  • 300 g Amo Hvedemel
  • 100 g sukker
  • 200 g smør eller margarine
  • 1 æg
  • 50 g finhakkede nøddekerner
  • Reven skal af 1 usprøjtet appelsin

Pynt:

  •  Æg
  • Evt. 150 g overtrækschokolade

Nøddebjælker

Sådan gør du (45 minutter):

1. Blødgør fedtstoffet, og rør det det sammen med sukkeret til det er hvidt. 

2. Tilsæt ægget sammen med finthakkede nøddekerner og reven appelsinskal. 

3. Tilsæt Amo Hvedemel, og dejen æltes hurtigt sammen til en ensartet dej. 

4. Dejen lægges koldt i ca. 30 min. 

5. Deles i 6 lige store dele, som rulles ud i 50 cm lange pølser. De pensles med sammenpisket æg og skæres i 5 cm lange stykker. Kagerne sættes på en bageplade med bagepapir. 

Bagetid: 
8-10 min. i en forvarmet ovn 200°C (varmluft 180°C).