Ingredienser

40-50 kager

Grundopskrift

  • 4½ dl Amo Hvedemel
  • 200 g smør, gerne tempereret
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl sukker 

Forslag til toppings

  • Nutella
  • Chokolade 
  • Lemon curd  
  • Krymmel
  • Flormelis til glasur eller til at drysse som pynt 

Påskemørdejskager

Bag de fineste kager med lækre toppings til påskebordet. Du kan anvende samme grunddej og variere med Nutella, lemon curd og krymmel i påskens farver!

Sådan gør du (1 time):

Grundopskrift
Rør alle ingredienser sammen i en røremaskine eller i hånden. Læg dejen i en plastpose og lade den hvile på køl i mindst 30 min. Sæt ovnen på 175° og følg et af vore forslag.

Småfugle
Rul dejen tyndt ud og stik fugle ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 10 min. Bland enn glasur af 2 dl flormelis og 1½ spsk. vand. Pynt kagerne med glasuren og drys med krymmel.

Nutellakager og lemon curd-æg
Rul dejen tyndt ud og stik æg og runde stykker ud. Udstik et lille rundt hul til lemon curd-fyldet i halvdelen af de æggeformede kager og et blomsterformet lille hul til Nutella-fyldet i halvdelen af de runde kager. Bag kagerne i 10 min. Drys formelis over de æggeformede kager med hul i. Kom Nutella eller lemon curd på kagerne uden hul og læg dem sammen med de andre kager med hul i.

Stænger med chokoladepynt
Del dejen i små stykker, rul dem og sno til tynde stænger. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i 10 min. Smelt chokoladen i en kasserolle ved lav varme og dekorer stængerne med chokoladen.

Gaffelkager
Del dejen i små stykker og form dem til små boller. Tryk dem med en gaffel. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og bag i 10 min. Bland en glasur af 2 dl flormelis og 1½ spsk. vand. Dekorer kagerne med glasuren og top med krymmel. Du kan også vælge at pynte kagerne med smeltet chokolade og krymmel.