Ingredienser

Ca 16 stk.

Smørdej

  • 4 dl Amo Hvedemel
  • 1 dl karfoffelmel
  • ¾ dl sukker
  • 1 æggeblomme
  • 200 g smør

Fyld

  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • ¾ spsk. kartoffelmel
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 dl hindbærsyltetøj (valgfrit)

 

  • Smør til formene
  • Flormelis til garnering

Vaniljehjerter med smag af hindbær

En klassisk og meget populær kage som bages i en hjerteform og fyldes med vaniljecreme. I denne opskrift får cremen selskab af lidt hindbærsyltetøj, som på en fin måde bryder den søde kage. Man kan lade være med at bruge hindbærsyltetøj – uanset fyld er dette en lækker kage at servere til Valentinsdag!

Sådan gør du (1 time 15 min.):

1. Smør hjerteformene af metal med smør.

2. Bland hvedemel, kartoffelmel, sukker, æggeblomme og smør til en smidig dej. Rul dejen ud og læg plastikfolie rundt om den. Lad dejen hvile i 30 minutter i køleskab.

3. Forbered fyldet: Bland æg, sukker, kartoffelmel og mælk i en kasserolle. Rør om under svag varme til cremen er blevet tyk. Lad den blive kold. Smag til med vaniljesukker.  

4. Rul dejen ud. Læg halvdelen af dejen i formene. Læg lidt hindbærsyltetøj og lidt creme i hver form. Dæk med låg af dej. Klem dejen rundt om kanterne.

5. Sæt kagerne i den nedre del af ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag kagerne forsigtigt ud af formene. Drys lidt flormelis på og garner med friske bær.