Grøntsagsbrød

Grøntsagsbrød

Vort grøntsagsbrød med gulerødder, hvide bønner, ristede rugkerner og solsikkefrø er til dig, som gerne vil nyde et godt og lidt grønnere brød. Da vi udviklede vort grøntsagsbrød var vi meget omhyggelige med både smag, konsistens og kvalitet. l vores opskrift valgte vi at have mel af 5% gule gulerødder og 10% hvide bønner, hvilket modsvarer 395 g friske gulerødder og 185 g friske bønner.

Grøntsagsbrød

Det er netop rodfrugterne og bønnerne, som giver vort grøntsagsbrød det lille ekstra. Rodfrugterne og bønnerne gør brødet mere saftigt, fordi de binder mere væske end hvedemel. Desuden er brødet en kilde til protein og kostfibre. Så nu kan hele familien nyde et ekstra saftigt og godt brød og samtidig spise lidt grønnere!

TIPS:

  • Åbn ovnlågen nogle gange i slutningen af bagetiden og ”luft ud” i ovnen, så bliver skorpen ekstra sprød og fin.

Indholdsdeklaration

Hvedemel, mel af hvide bønner 10% (hvilket modsvarer 20% friske bønner), ristede rugkerner 8 %, mel af tørrede gule gulerødder 5% (hvilket modsvarer 43% friske gule gulerødder), solsikkefrø 5%, skoldet rugmel, hvedeprotein, sukker, rapsolie, salt, tørret rugsurdej, maltmel af byg, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre).

Vægt

925 g

Næringsværdi (pr. 100 gram)

Energi kJ1500
Energi kcal360
Fedt g6
- heraf mættede fedtsyrer g0,6
Kulhydrat g58
- heraf sukkerarter g4,2
Kostfibre g8,3
Protein g13
Salt g1,6