Mørkt Rugbrød
Nøglehullet

Nøglehullet

Dette produkt er mærket med Nøglehullet, som gør det nemmere at finde de sunde fødevarer. Produkter med Nøglehullet indeholder flere kostfibre og mindre fedt, sukker og salt.

Mørkt Rugbrød

Amo Mørkt Rugbrød er med surdej og nemt at bage.

Der skal blot tilsættes vand og gær til brødblandingen.

Nøddebrød, 1 stk.
Rist 200 g blandede nødder, f.eks. macadamia nødder, valnødder, mandler og pinjekerner på en tør pande i ca. 4 min. Tilsæt 1 spsk. brun farin og 1 tsk. paprika. Ælt nødderne i dejen, og lad den hæve og bage som anvist på posen. 

Skolebrød, 36 stk.
Lav en dej af 25 g gær, 8-8,5 dl lunkent vand, 1 kg Amo Mørkt Rugbrød og 200 g Amo Hvedemel. Del dejen i 6 lige store stykker, og rul dem ud til pølser, ca. 45 cm. Skær hver dejpølse ud i 6 lige lange stykker. Læg dem i en smurt bradepande (ca. 35 x 45 cm), og lad dem hæve, tildækket og lunt, ca. 30-40 min. Pensl med vand, og drys med sesam eller birkes. Prik brødene med en gaffel og bag ca. 30-40 min. ved 200°C (varmluft 180°C), midt i en forvarmet ovn.  

Indholdsdeklaration

Groft rugmel, halvsigtet rugmel, hvedemel, tørret rugsurdej 6%, rodfrugtfibre, salt tilsat jod, tørret maltekstrakt af byg, bygmaltmel, rapsolie. Kan indeholde æg, mælk, soja, lupin.

Vægt

1 kg

Næringsværdi (pr. 100 gram)

Næringsindhold pr. 100 gram færdigbagt brød.
Energi kJ1350
Energi kcal 320
Fedt g2,3
heraf mættede fedtsyrer g<0,5
Kostfibre g15
Kulhydrater g58
heraf sukkerarterg1,3
Saltg1,8
Protein g8,6