Solsikkerugbrød
Nøglehullet

Nøglehullet

Dette produkt er mærket med Nøglehullet, som gør det nemmere at finde de sunde fødevarer. Produkter med Nøglehullet indeholder flere kostfibre og mindre fedt, sukker og salt.

Solsikkerugbrød

Amo Solsikkerugbrød er et rustikt og smagfuldt rugbrød, som er enkelt at bage.

Ruglapper, 12 stk.
500 g Amo Solsikkerugbrød, 250 g Amo Yoghurtbrød, 25 g gær, ca. 5 dl vand. Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 5 min. Rul dejen ud til en firkant 30 x 40 cm og læg dejen på en smurt bageplade. Del dejen i 12 firkanter, som hæver ca. 45 min. tildækket og lunt. Brødene bages i en forvarmet ovn ved 225° C (varmluft 200° C) i ca. 20 min.

Gulerodsrugbrød
Følg opskriften på Solsikkerugbrød, og tilsæt 150 g revet gulerod, 100 g revet kartoffel og ½ dl ekstra vand. Bages som beskrevet.

Tips!
Tag straks rugbrødet ud af formen, og afkøl det på en bagerist. Pak det nybagte brød ind i film, så bliver skorpen lækker blød, og brødet holdes fugtigt. Brødet skal være koldt, inden det skæres i skiver.

Indholdsdeklaration

Groft rugmel, hvedemel, rugflager, solsikkekerner 10%, tørret rugsurdej 5%, salt tilsat jod, sukker, hvedestivelse, maltekstrakt fra byg, bygmaltmel. Kan indeholde æg, mælk, soja, lupin.

Vægt

1 kg

Næringsværdi (pr. 100 gram)

Næringsindhold pr. 100 gram færdigbagt brød.
Energi kJ1500
Energi kcal 360
Fedt g7,2
heraf mættede fedtsyrer g0,9
Kostfibre g12
Kulhydrater g56
heraf sukkerarterg3,3
Protein g9,9
Saltg1,6