Skønne brød til grillen

Brød og boller behøver bestemt ikke at blive bagt i ovnen. Man kan sagtens bruge grillen som ovn og har du en kuglegrill, er den perfekt til bagning. Læg nogle bagesten oven på risten og lad dem blive godt varme inden brødet lægges på. Brug grillens eftervarme til at lune brød, boller og kage. 

Pak en kurv med lækkerier, fyld en flaske med saft, læg et stort tæppe ved og tag ud inaturen. Eller besøg en af de mange pluk-selv marker og fyld kurven med sommerens dejlige bær, så der er lidt til den senere kagebagning. 

Et bål skaber en dejlig stemning på de lyse aftener og du kan bage fine brød over bålets gløder. De fleste gærbrød med en lidt fast dej kan bages som snobrød på en pind og har du en bålrist kan du bage små flade boller. 

Sådan bager du brød på grillen

Sådan bager du brød på grillen

Bag brødene i en grill ved indirekte varme. Varmen i grillen styres af mængden af kul. Læg en bagesten eller pizzasten oven på grillristen, lad den blive varm og bag brødene på den. Læg brødene på bagepapir, så de er nemmere at flytte over på bagestenen.