Ingredienser

Boller

Hindbærcreme

  • 2 dl. mælk
  • 2 dl. hindbærpuré
  • ½ vaniljestang, flækket
  • 1 dl. sukker
  • 3 spsk. majsstivelse
  • 3 æggeblommer
  • 25 g. smør

Glasur

  • 3-4 spiseskefuld hindbærpuré
  • 3 dl. flormelis

Glutenfrie boller med hindbærcreme og glasur

Sådan gør du ():

1. Bland alle ingredienserne til hvedebollerne i en røremaskine med dejkrogen monteret. Rør i cirka 10 minutter på middelhastighed indtil dejen er jævn og glat. Dejen skal være lind, men tilsæt evt. 1/2 dl mel, hvis det er nødvendigt.

2. Form ca. 18 runde boller. Det hjælper at dyppe hænderne i koldt vand så dejen ikke hænger i.

3. Lad bollerne hæve ved rumtemperatur til dobbelt størrelse

4. Tryk et hulrum med tommelfingeren i midten af bollerne og fyld hulningen med en spiseskefuld creme.

5. Pensl med sammenpisket æg og bag bollerne i ca. 12 minutter ved 190°C indtil de er let lysebrune. Lad dem køle af på en rist.

Hindbærcreme

1. Pres hindbærrene igennem en sigte, så du får en glat puré

2. Bland mælk, hindbærpuré, vaniljestang og halvdelen af sukkeret i en gryde og varm det op.

3. Bland resten af sukkeret sammen med majsstivelsen og æggeblommerne.

4. Hæld hindbær væsken over æggeblandingen og hæld det hele tilbage i gryden.

5. Varm blandingen op under omrøring indtil den begynder at tykne. Tilsæt til sidst smøret og rør rundt. Lad det afkøle.