Ingredienser

30 boller

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1½ dl sukker
  • ½ tsk. salt
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg
  • 11-12 dl Amo Hvedemel 

 Fyld:  

  • 100 g pistacienødder
  • 1 vaniljestang
  • 200 g tempereret smør
  • 2 dl sukker 
  • 4 spsk. hindbærpulver eller 4 spsk. hindbærsyltetøj eller 4 dl ferske hindbær eller frosne hindbær, optøede og moste 

 Topping 

  • 1 æg
  • 25 g pistacienødder
  • ½ dl vand
  • 3 spsk. sirup 

Boller med hindbær og pistacie

Påskens bedste boller fyldt med en herlig blanding af pistacienødder, hindbær og vanilje.

Sådan gør du (2 timer, 30 min.):

1. Sæt ovnen på 200°.

2. Lun mælken til 37°. Smuldr gæren ned i en skål og opløs den i mælken. Tilsæt sukker, salt, smør og æg. Tilsæt mælken lidt ad gangen og arbejd det sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 60 min.

3. Hak pistacienødderne fint. Flæk vaniljestangen og skrap kornene ud. Bland smør, sukker, hindbær, hakkede nødder og vaniljekorn til fyldet.

4. Rul dejen ud til en rektangel og bred fyldet ud på den lange halvdel af dejen. Fold dejen en gang på den lange side og skær i strimler. Sno hver strimmel om sig selv og saml derefter i en spiral.

5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i yderligere 60 min.

6. Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg og strø hakkede pistacienødder over. Bag bollerne i midten af ovnen i 10-12 min.

7. Bland vand og sirup. Tag bollerne ud af ovnen og pensl dem med sirupsblandingen.