Ingredienser

16 stk

  • 500 g Amo Hvedemel 
  • 50 g gær
  • Ca. 3 dl sødmælk
  • 100 g pikant flødeost
  • 1 tsk. salt
  • Pynt: Æggestrygelse

Fine juleboller

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Lun mælken til den er håndvarm og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet og smidig. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse. Slå den sammen og tril den til en pølse.  

2. Del den i 16 lige store stykker og form til boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir i en cirkel så tæt at de hænger sammen.  

3. Lad dem efterhæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse.

4. Pensl med æggestrygelse.

Bagetid: Ca. 15 min. midt i en 225°C forvarmet ovn (varmluft 205°C).