Ingredienser

Ca. 20 stk.

  • 375 g Amo Hvedemel
  • 25g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt 
  • Ca. 2 dl vand
  • 60 g smeltet smør
  • 2 spsk. yoghurt naturel

Pynt: Smeltet smør, frisk persille og hvidløg 

Grillhvidløgsbrød

Sådan gør du (2 timer):

1. Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt sukker, salt, yoghurt, mel og smeltet smør. 


2. Ælt det hele sammen til en blød dej. Vend dejen ud på et melet bord og ælt den i ca. 10-15 min. til den er glat og elastisk. (Gerne i røremaskine ved lav hastighed). 


3. Læg dejen i en stor olieret skål. Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse, ca. 1 time. 


4. Vend dejen ud på et melet bord og slå luften ud af dejen. Del den i 4, og del hver portion i 5. 


5. Form 20 boller og lad dem hvile 5-10 min., så de er nemme at rulle ud. Rul dem ud til cirkler på 7 cm og læg dem på en bageplade. 


6. Lad brødene hæve, tildækket og lunt, i ca. 20 min. 
Bagetid i ovn: 5-8 min. øverst i en 225°C forvarmet ovn (varmluft 200 °C). 

Bagetid på grill: Ca. 5-8 min. Vejledning til hvordan du bager på grill: Bag brødene i en grill med indirekte varme. Varmen i grillen styres af mængden af kul. Læg en bagesten eller en pizzasten oven på grillristen, lad den blive varm og bag brødene på den. Læg evt. brødene på bagepapir, så er de nemmere at flytte over på bagestenen. 

Pynt: Straks brødene kommer ud af ovnen/grillen pensles de med en blanding af smeltet smør, knust hvidløg og finthakket persille.