Ingredienser

20 stk.

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • ½ dl sukker
  • ½ tsk salt
  • 400 g (6-7 dl) Amo Hvedemel
  • 3,5 tsk bagepulver
  • 150 g smør eller margarine

Fyld:

  • Æblemos
  • Æg til pensling 
  • Perlesukker

Karlsbadebrød med æblemos

Sådan gør du (2 timer):

1. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. 

2. Tilsæt sukker og salt. Hæld melet  (gem ½ dl til senere) og bagepulver i blandingen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i dejen. Ælt dejen til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 30 min.

3. Læg dejen på et meldrysset bord og del den i to. Rul hver del til en aflang kage (ca. 50x20 cm). Skær trekanter på ca. 10x10 cm og fordel æblemosen i midten af hver trekant. Fold hver hjørne af trekanten til midten og tryk til den sidder fast. Placér bollerne på en plade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 1 time.

4. Forvarm ovnen til 225°C. Pensl bollerne med æg og drys med perlesukker.

5. Bages midt i ovnen i ca. 10 min. Lad bollerne afkøle på en rist under et viskestykke.