Ingredienser

30 stk.

  • 250 ml mælk (30 °C)
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 50 g margarine/smør
  • ½ tsk. salt
  • Ca. 550-600 g Amo Hvedemel

Dertil

  • Æggestrygelse (1 sammenpisket æg og 1 spsk. vand)
  • Bagefast marmelade og creme (ca. 200 g af hver)
  • Hvid glasur (200 g flormelis og 2-3 spsk. vand)
  • Brun glasur (175 g flormelis, 25 g kakao og 2-3 spsk. vand)

 

Mini-fastelavnsboller

Opskriften her er på fastelavnsboller med enten syltetøj eller creme, så der er noget for enhver smag. Eller måske en af hver, hvis valget bliver for svært!

Sådan gør du (1 tim 40 min):

1. Lun mælken til 30 °C og opløs gæren heri.

2. Ælt mel og de øvrige ingredienser til en ensartet dej.

3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 20 min.

4. Del dejen i to lige store dele. Form dem til kugler og lad dem hvile 2-3 min.

5. Rul hver kugle ud til en dejpølse i ca. 24 cm længde, del dem i hver 15 stykker og form dem til boller.

6. Lad bollerne hæve, lunt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40-45 min.

7. Stryg bollerne med æggestrygelse, og tryk et hul i midten af hver enkelt bolle.

8. Kom 1 tsk. marmelade i halvdelen af bollerne og 1 tsk. creme i den anden halvdel

9. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 220 °C i ca. 8-10 min.

10. Rør glasuren og kom den på de afkølede fastelavnsboller, brug evt. en sprøjtepose.