Ingredienser

Ca. 30 stk.

Fordej (Step 1):


Step 2:

  • 150 g Amo Hvedemel
  • 75 g smør (stuetempereret)
  • 60 g lys sirup
  • 4 g groft malet kardemomme
  • 2 g salt

Fyld:

  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk. ægte vaniljesukker
  • 100 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. mælk

Pynt:

  • Flormelis

Svenske mini-fastelavnsboller

Prøv de lækre, svenske mini-fastelavnsboller, der på svensk hedder semlor. I bolledejen er der et strejf af kardemomme og så er de fyldt til randen med marcipan og flødeskum med vanilje.

Sådan gør du (2 timer):

1. Opløs gæren i vandet. Bland hvedemelet i og ælt dejen i maskine i 7 min. Lad fordejen hvile i 40 min.

2. Bland de øvrige ingredienser i fra Step 2. Kør langsomt i 2 min. og lidt hurtigere i 4 min. Dæk dejen til og lad hvile i 10 min.

3. Rul dejen til en lang pølse, del dejen i ca. 30 lige store stykker. Form stykkerne til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dejen til og lad den hæve i 40 min. Forvarm ovnen til ca. 220˚C (varmluft 200˚C). Bag bollerne i 4-6 min.  eller til de er gyldenbrune

4. Lad bollerne afkøle på pladen

Fyld og pynt:

1. Bland marcipan, sukker og mælk

2. Pisk fløden med vaniljesukker til en luftigt skum

3. Skær toppen af bollerne, kom marcipanfyldet på bundene og flødeskummet ovenpå. Læg låg på og pynt med flormelis