Ingredienser

1 Speltbrød

 

Speltbrød

Sådan gør du (1 time, 15 min.):

1. Bland mel og salt godt sammen i en stor skål og lav en fordybning i midten. 

2. Opløs gæren i 1½ dl lunkent vand og tilsæt honning. Lad gæropløsningen hvile ca. 10 min., til den begynder at skumme.

3. Hæld gæropløsningen og resten af vandet i fordybningen.

4. Bland dejen grundigt sammen med hænderne ca. 5 min. til dejen føles elastisk og glat. Dejen vil være mere våd end en almindelig brøddej, og det skal den også være. 

5. Hæld dejen direkte i en smurt brødform på 2 liter.

6. Lad den hæve, lunt og tildækket, ca. 30 min.  

Drys overfladen med sesamfrø.

Bagetid: 35-40 min. i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).