Ingredienser

Ca. 30 stk.

Deg 

På toppen 

  • 1 æg til pensling
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 spsk. kommen
  • 2 spsk. birkes 

Brydebrød

Runde boller lægges lidt tæt i en form, vokser sammen under hævningen og bliver til et herligt stort brød, som ser flot ud på buffeten. Bollerne toppes med forskellige tørrede krydderier. F.eks. fennikel, anis, kommen eller sesamfrø eller efter smag.

Sådan gør du (3 timer):

1. Smuldr gæren i en skål. Hæld vand og olie ved og opløs gæren. Tilsæt saltet og næsten alt hvedemelet. Rør på laveste hastighed eller ælt i hånden i ca. 10 minutter. Dejen skal slippe skålen, men skal stadig føles lidt klæbrig. Juster konsistensen med vand eller mel. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 2 timer. 


2. Beklæd en bageplade eller en bradepande med bagepapir. 


3. Hæld dejen ud på et melet bord. Del dejen i tre dele.
 Del derefter hver del i ti stykker. Form hver del til en rund bolle og læg bollerne med få centimeters mellemrum. Lad brødene efterhæve tildækket i ca 1 time. Det ser bedst ud hvis bollerne
er lige store. 


4. Tænd ovnen på 225°C. Pisk ægget sammen og pensl bollerne. Drys dem med havsalt, krydderier og kerner. Bag brødet i ca. 30–40 minutter.