Ingredienser

Pynt:

  • 3 tsk (15 g) Flagesalt 
  • Frisk rosmarin og sorte oliven

Focaccia med Tipo 0-mel

Bag dit focaccia på Tipo 0- mel, som er et ekstra finmalet hvedemel, som giver et brød med en fin sprødhed

Sådan gør du (2 timer, 30 min.):

1. Opløs gæren i vandet.

2. Tilsæt melet og ælt dejen på maskine i 10 min på langsom hastighed, derefter på hurtig til dejen slipper kanten af skålen.

3. Tilsæt salt og ælt dejen til den bliver fin blank og smidig.

4. Kom dejen over i en skål, lad den hvile tildækket i køleskab i minimum 1-2 time - men gerne til dagen efter.

5. Hæld ca 1 dl oliven olie i en bradepande og smør det ud med hænderne/fingerne. Hæld dejen i bradepanden og dyp fingerne i oliven olie – fordel dejen ud med fingerne, efterlad gerne huller med lidt olie i. Drys rosmarin og oliven på.

6. La' dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Drys flagesalt på.

7. Bag focaccien ved 200°C (varmtluftovn) i ca 30 min.