Ingredienser

6 stk.

Det lækre fyld: 

  • Små løg i kvarte 
  • Tern af vesterhavsost 
  • Blade af ramsløg 
  • Skiver af gedeost 
  • Rejer og dild 
  • Nye letkogte kartofler og bacon


Nordiske Stecca

Stecca er egentlig en italiensk specialitet – en slags baguette bagt med fyld på toppen. Typisk bager italienerne Stecca med friske eller soltørrede tomater, sorte og grønne oliven eller hvidløgsfed.

Sådan gør du (3 timer, 25 min.):

1. Opløs gæren i vand. Tilsæt salt og hvedemel og rør det sammen til en klæbrig dej. Dejen skal ikke æltes, bare røres sammen med en dejskraber, til der ikke er tørre melklumper tilbage.

2. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil dejen til hævning ved stuetemperatur i ca. 2-3 timer.

3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, fold den sammen et par gange og form den til en kugle. Del den derefter i 6 stykker.

4. Stræk hvert stykke ud til en langt, fladt brød og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve, tildækket og lunt, i 1 time.

5. Tryk forskelligt fyld ned i dejen, pensl med olie og sæt dem straks i ovnen. 

Bagetid: 12-14 min. midt i en 250° C forvarmet ovn (varmluft 230° C).