Ingredienser

4 stk.

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 10 g gær
  • 1 ½ dl lunken vand
  • ½  dl olivenolie
  • ½ tsk. salt

Pynt:

  • 4 kartofler
  • Olivenolie
  • Flaget salt
  • Frisk rosmarin

Små kartoffelbrød

Dryp olie hen over de tynde kartoffelskiver og drys med rosmarin og salt.

Sådan gør du (1 time, 20 min.):

1. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt salt, hvedemel og olie.

2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej, og lad den hvile under et klæde i ca. 1 time.

3. Del dejen i fire stykker, form dem til små aflange brød og tryk dem lidt flade. Læg dem på en bageplade med bagepapir. 

4. Skær kartoflerne i tynde skiver med en kartoffelskræller. Læg kartoffelskiverne på brødene. Dryp med olie og drys med salt og rosmarin.

Bagetid:
Ca. 7 min. midt i en 225°C forvarmet ovn (varmluft 210°C).