Ingredienser

2 stk.

 

Hjemmebagt rugbrød

Tip! Prøv at erstatte halvdelen af vandet med hvidtøl. Det giver en kraftigere og lidt sødlig smag, der passer godt til brunchbordet.

Sådan gør du (140 minutter):

1. Bland kærnemælk og vand, og lun det til håndvarmt (37°C). Opløs gæren heri, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den er ensartet. 

2. Lad dejn hæve, tildækket og lunt, ca. 40 min.

3. Ælt dejen igennem og form den til 2 kugler. Tril dem til 2 lange brød. Læg brødene i smurte 2½ liters bageforme. 

4. Lad brødene efterhæve, tildækket og lunt, til dejen når kanten af formen, ca. 20 min. 

5. Pensl brødene med koldt vand, og prik dem med en gaffel. 

Bagetid: 
Stil brødene nederst i en kold ovn på en bagerist. Tænd ovnen og bag brødene ca. 1 time og 15 min. ved 200°C (varmluft 180°C).

6. Tag straks de færdigbagte brød ud af formene, og afkøl dem på en bagerist.