Ingredienser

Ca. 16 stk.

 

Nemme rugbrødsboller

Rug er sundere end hvede og giver en bedre mæthedsfornemmelse.

Sådan gør du (5 timer, 20 min):

1. Opvarm vandet til ca. 60° C og kom rugkernerne i. Lad blandingen stå i 3 timer.
2. Lun øllet til ca. 37° C og hæld det i en skål. Opløs gæren i øllet og tilsæt rugkerner og de øvrige ingredienser.
3. Ælt dejen grundigt i ca. 10 min. og lad den hæve, tildækket og lunt, i ca. 1 time.
4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. 
5. Del dejen i 2 dele og del hver i 6-8 stykker og form dem til store boller. Tryk dem flade og lad dem efterhæve ca. 45 min.
6. Pensl med smeltet smør, prik overfladen med en gaffel og drys med lidt rugmel eller flagesalt.
Bagetid: 20-25 min. midt i en 225° C forvarmet ovn (varmluft 200° C).