Ingredienser

Ca 75 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 325 g smør eller margarine
  • 1 lille ½ tsk. hjortetaksalt

Pynt

  • Bagefast pistaciemasse

Finsk pistaciestykke

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Smuldr smøret i melet. Kom sukkeret i og ælt det sammen til en ensartet dej og sæt den på køl en time.

2. Del dejen i 3 dele og tril dem ud til stænger på ca. 1 cm tykkelse. Tryk stængerne flade.

3. Tryk med en finger en fordybning i hver stang og fyld op med bagefast pistaciemasse.

4. Skær stængerne i ca. 4 cm store stykker og bag dem som beskrevet.

5. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir med lidt afstand, da de flyder noget ud.

Bagetid: Ca. 15 min. i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).