Ingredienser

Ca 75 stk.

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 325 g smør eller margarine
  • ½ tsk. hjortetaksalt

Pynt: 

  • 2-4 tsk rød frugtfarve
  • 200 g flormelis

Finske Julestokke

Tip! Rød glasur: Bland 2-4 tsk. rød frugtfarve med ca. 100 g flormelis.

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Sigt hjortetaksalt sammen med melet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt det sammen til en ensartet dej.

2. Sæt dejen på køl en time. 

3. Del del dejen i 3 dele og tril dem til tynde stænger.

4. Skær stængerne i ca. 12 cm lange stykker og form dem til julestokke.

5. Sæt stokkene på en bageplade med bagepapir.

6. Pynt stokkene med hvid glasur og røde striber. Tilsæt evt. lidt spiseligt glimmer.

Bagetid: Ca. 15 min. i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C).