Ingredienser

ca. 40 boller

Glutenfrie safranboller

Med denne opskrift er det let at forme glatte og fine safranboller. Som sædvanligt er de bedst, når de er helt nybagte, men selvom de er et par dage gamle, bliver de næsten som friskbagte igen efter et par minutter i en varm ovn.

Sådan gør du ():

1. Smelt fedtstoffet i en gryde.

2. Tilsæt mælken og varm til det er håndvarmt (37°C). Smuldr gæren i en skål og tilsæt væsken. Rør til gæren er opløst.

3. Tilsæt safran, efter den er stødt i en morter med 2 tsk. sukker.

4. Tilsæt de øvrige ingredienser, men gem 0,5 dl. mel til udrulningen.

5. Ælt dejen glat og smidig. Ca. 5 minutter på røremaskine eller 10 minutter i hånden. Dejen skal være ret lind og klæbrig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.

6. Ælt dejen smidig på et melet bagebord. Del den i 40 stykker, som formes til boller og lægges på bagepapir på bageplader. Pynt evt. med rosiner. Efterhæver tildækket i ca. 40 minutter. Tænd ovnen på 250 °C.

7. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne midt i ovnen i 5-7 minutter. Lad dem køle af på en bagerist under et klæde.