Ingredienser

1 kage

Bund:

  • 200 g peberkager
  • 75 g smør

Tyttebærpuré:

  • 25 g frosne tyttebær
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. vand

 Fyld:

  • 600 g flødeost
  • 2 dl sukker
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 æg

Peberkagecheesecake med tyttebær

Forestil dig en peberkagebund toppet med cheesecake med vaniljesmag – sammen med sødsyrlig tyttebærpuré. Det bliver næsten ikke bedre!

Sådan gør du (2 timer, 40 min.):

1. Forvarm ovnen til 150°C. Smelt smørret. Læg peberkagerne i en plastikpose og knus dem til et fint mel ved at rulle en bagerulle hen over. Bland peberkagerne med det smeltede smør. Beklæd en rund springform indvendigt med folie (vær omhyggelig med at der ikke findes hulller, så du forhindrer at der kommer vand ind når kagen senere bages i vandbad). Tryk dejen ud i formen og forbag i 10 min.

2. Varm tyttebær og sukker i en kasserolle ved middeltemperatur, indtil sukkeret er smeltet. Pisk majsstivelse og vand sammen i et glas. Tag kasserollen af varmen og pisk hurtigt jævningen ned i tyttebærene. Lad pureen simre til den tykner. Lad afkøle.

3. Pisk flødeost og sukker sammen. Rør crème fraiche og vaniljesukker i. Bland æggene i et ad gangen. Hæld dejen over i formen. Fordel tyttebærpuréen over dejen og giv kagen et marmoreret udseende ved forsigtigt at røre i den med en ske.

4. Kog vand til vandbadet. Stil formen med kagen i en bradepande i ovnen. Hæld vand i bradepanden, til det dækker halvdelen af formen. Bag i 1 time ved 150°C. Sluk for ovnen og sæt lågen på klem, bag ved eftervarmen i 1 time.  Lad kagen afkøle og stil den kold natten over.