Ingredienser

25-30 cremeboller

Fordej:

  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 g safran
  • 520 g Amo Hvedemel
  • Skallen fra 1 appelsin

Dej:

  • 150 g smør
  • 2 ½ dl stødt melis
  • 4 g salt
  • 5 ½ dl Amo Hvedemel

Vaniljecreme:

  • En halv stang vanilje, skåret igennem og udskrabet
  • 1 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 1 dl sukker
  • 4 æggeblommer
  • ⅓ dl maizena
  • 30 g smør
  • 1 blad husblas, lagt i blød i koldt vand

Pynt:

  • 1 æg
  • abrikosmarmelade
  • stødt melis

Safrancremeboller med appelsin

Sådan gør du (2 timer & 30 min.):

1. Varm mælken fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser til fordejen og bland i 5-6 minutter

2. Dæk med plastfilm, så overfladen ikke tørrer ud. Lad den stå i ca. 20 minutter.

3. Lav i mellemtiden vaniljecremen. Varm fløde, mælk, sukker og vanilje op til kogepunktet. Pisk æggeblommer og maizena sammen.

4. Hæld lidt af den varme væske i æggeblandingen, rør rundt og hæld det tilbage i gryden og varm det op til kogepunktet, når du ser den første boble. Tag straks gryden af varmen, hæld blandingen i en røreskål, rør husblassen og smør i.

5. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Ælt den i 7 minutter i maskine til en smidig dej.

6. Hæld ud på bagebordet og lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Rul ca. 25-30 stk. glatte boller op. Lad dem hæve til dobbelt størrelse.

7. Fyld vaniljecreme i en sprøjtepose med en lille tyl.

8. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Stik tyllen ind i bollen og fyld med vaniljecreme.

9. Bag dem i ca. 12 minutter ved 180°C.

10. Smelt abrikosmarmelade i mikroovnen, pensl bollerne og vend dem i smør.