Ingredienser

15-20 stk.

  • 75 g smør
  • 1 g safran (gerne stødte safrantråde)
  • 1 dl stødt melis
  • 2 spsk. fløde
  • 2 spsk. lys sirup
  • 1 dl Amo Hvedemel
  • En knivspids bagepulver
  • 1 dl havregryn

Safransflager

Perfekte og helt vidunderligt lækre safransflager som de er, eller du kan lave en variant, hvor du ruller dem og fylder dem med flødeskum umiddelbart inden serveringen.

Sådan gør du (30 min.):

1. Smelt smørret sammen med safran. Har du safrantråde, stødes det først sammen med sukkeret i en morter. Tag gryden af kogepladen.

2. Bland de øvrige ingredienser i gryden og bland det hele godt sammen.

3. Brug et par teskeer og sæt dejen i små klatter i den ønskede størrelse på bagepladen, der er belagt med bagepapir. Der skal være godt med mellemrum mellem klatterne, da de flyder ud under bagningen.

4. Bag ved 200°C midt i ovnen i 5-7 minutter, til de har fået lidt farve. 

Tips: lad småkagerne afkøle nogle minutter. Rul dem dernæst rundt om f.eks. et skaft, så der dannes en cylinder. Fyld med flødeskum lige inden serveringen. Fyld dem aldrig tidligere, da flødeskummet vil opløse sukkeret i småkagen, så de mister deres sprødhed.