Ingredienser

Ca. 25 stk.

Tærtedej:

  • 150 g blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl mandelmel
  • 3 dl Amo Hvedemel
  • 1 æg
  • Smeltet smør til pensling 

Gløggsyltetøj:

  • 250 g frosne hindbær
  • 250 g frosne blåbær
  • 3 dl syltesukker
  • 1 ½ dl gløgg 

Til serverring:

  • Flødeskum

Små mandeltærter med gløggsyltetøj

Nyd disse dejligt sprøde små mandeltærter fyldt med hjemmelavet gløggsyltetøj og lidt letpisket flødeskum.

Sådan gør du (1 time, 40 minuter):

1. Rør smør, sukker, mandelmel og hvedemel sammen. Tilsæt ægget og arbejd hurtigt massen sammen til en smidig dej. Dæk til med plastfolie og sæt på køl i ca. 1 time. Sæt ovnen på 200°C. Pensl de små forme med smeltet smør. Tryk dejen ud i formene. Bag tærterne i ca. 12 min. til de er gyldenbrune. Tag tærterne ud af formene, når de er kølet af. 

2. Gløggsyltetøj: Bland alle ingredienserne sammen i en kasserolle og varm det op. Lad koge under omrøring i ca. 15 min. Hæld over i en skål. 

3. Server tærterne med letpisket flødeskum og gløggsyltetøj.