Ingredienser

Ca. 60 stk.

Dej:

  • 150 g Amo Hvedemel
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 75 g smuttede mandler
  • 2 spsk. kakao
  • 1 æggeblomme

Fyld:

  • 200 g marcipan
  • 1 æggehvide

Sprode marcipanchokolader

Tip! Dyp kagerne i mørk chokolade. Pynt evt. med gulddrys.

Sådan gør du (2 timer og 30 min):

1. Hak mandlerne meget fint, evt i en minihakker. Smuldr smørret i melet. Tilsæt de øvrige ingredienser og saml hurtigt dejen til den er glat. Kom evt. dejen i køleskab ca. 1 time.

2. Del dejen i to stykker og rul hvert stykke ud til en rektangel på 14 x 32 cm på et stykke plastfilm.

3. Ælt marcipanen med æggehviden og del den i to stykker. Rul stykkerne ud mellem 2 stykker plastik (fra en frysepose) så de passer til dejstykkerne. Brug plastikken til at lægge marcipanstykkerne ovenpå dejstykkerne.

4. Rul dejen sammen til en roulade. Kom rouladerne i køleskab ca. 1 time

5. Skær rouladerne i 0,5 cm tykke skiver og læg dem på bagepapir. Tryk dem lidt mere flade. 

6. Bagetid: Ca. 6-8 min midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 180°C). Lad kagerne køle helt af.