Ingredienser

12 stjerner

  • 200 g koldt smør i kuber
  • 1 dl sukker
  • 1 æggeblomme
  • Skal fra 2 citroner
  • 5 dl Amo Hvedemel
  • 1 dl hindbærsyltetøj

Dobbelte stjerner med syltetøj

Klassiske mørdejskager, som fyldes med hindbærsyltetøj eller anden lidt fast syltetøj/marmelade efter smag.

Sådan gør du (1 time):

1. Rør dejen sammen med hænderne eller i en køkkenmaskine. Del dejen i to, lav to firkanter og læg på køl i ca. 30. min.

2. Sæt ovnen på 200 grader. Rul halvdelen af dejen ud i ca. 2 mm tykkelse. Brug lidt mel, hvis dejen fæstner sig. Stik stjerner eller andre former ud. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Læg 1 tsk. syltetøj i midten på hver stjerne.

3. Rul den resterende dej ud på samme måde. Stik store stjerner ud og stik derefter mindre stjerner ud deri. Læg dem ovenpå de andre stjerner med syltetøj. Giv kagerne et let tryk. Saml dejresterne og gentag proceduren.

4. Bag kagerne i 10–12 minutter til de har fået lidt farve. Strø eventuelt lidt florsukker over før servering.