Ingredienser

Bunde:

  • 3 æg
  • 3 dl sukker
  • 1 dl varmt vand
  • 3 dl Amo Hvedemel 
  • 2 tsk bagepulver

 

Fyld:

Vaniljecreme:

  • 25 gram Vaniljecremepulver
  • 4 dl kold mælk
  • 500 g mandelfyldning
  • 2-3 æggehvider
  • 1 dl hindbærmarmelade eller 200 g hindbær
  • 1 dl mandelspåner
  • Friske hindbær til pynt

Lagkage med hindbær

Sådan gør du (1 time, 20 min.):

1. Forvarm ovnen til 200 °C. Smør en springform, ca. 20 cm i diameter.

2. Pisk æg og sukker porøst. Tilsæt det varme vand og vend forsigtigt melet og bagepulver i dejen. 

3. Hæld dejen i springformen og bag den nederst i ovnen i ca. 40 min. Lad kagen afkøle.

4. Tilbered vaniljecremen efter anvisningen. Bland mandelfyldning og æggehvider til en glat masse. 

5. Del kagen i tre bunde. Smør hindbærmarmelade eller mosede bær og kagecreme på den første bund. Læg en bund ovenpå og gentag processen. Læg den øverste bund på. 

6. Smør et tyndt lag af mandelmassen rundt om og ovenpå lagkagen. Tryk mandelflager fast på siderne. 

7. Sæt kagen i ovnen igen ved 200 °C i ca. 10 min. til den har fået en fin farve. Pynt med friske hindbær.