Ingredienser

1 tærte, ca. 12 portioner

Kage

  • 200 g smør 
  • 2 dl sukker
  • 3 æg 
  • 4 dl Amo Hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt

Fyld

  • 100 g friskost
  • 60 g smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 spsk. kakao
  • 4 dl flormelis
  • ½ dl kold, stærk kaffe

Chokoladeglasur

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • En knivspids salt 

 Pynt

  • Påskeslik, f.eks. chokoladepåskeæg
  • Granatæblekerner
  • Citronmelisse
  • Smør og mel til formen

Påsketærte med chokolade og kaffe

En imponerende chokoladetærte med saftig bund og fyld af friskost. Smagsæt gerne fyldet med en spsk. mørk rom eller likør.

Sådan gør du (1 time, 30 min.):

1. Forvarm ovnen til 175 grader.  

2. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter, og drys med mel. 

3. Pisk smør og sukker porøst med en håndpisker. 

4. Rør æggene i, et ad gangen. 

5. Bland mel, bagepulver, kakao, vaniljesukker og salt i en skål og rør ned i smør- og sukkerblandingen. 

6. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader. Kontroller at kagen er gennembagt. Lad kagen afkøle. 

7. Pisk friskost, smør, vaniljesukker og kakao luftigt. Sigt flormelis i og rør til en glatdej. Rør kaffen i. 

8. Hak chokoladen. Giv piskefløden et opkog. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen og saltet. Rør til chokoladen er smeltet.  

9. Skær den afkølede kage over i to dele. Placer bunden på et fad og bred fyldet ud. Læg den anden del ovenpå, kom glasuren på og dekorer med slik.  

10. Lige inden servering, strø granatæblekerner på og pynt med citronmelisseblade.