Ingredienser

Ca. 20 stk.

  • 200 g Amo Hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • 120 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 1½ dl mælk
  • 50 g kakao
  • 50 g hakket chokolade 

Frosting: 

  • 200 g flødeost naturel
  • 100 g smør
  • 6 dl flormelis
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker

Pynt: 

  • Chokoladespåner

Mini Cupcakes med chokolade

Dejlige små indbydende portionskager - med frosting og revne chokoladespåner.

Sådan gør du (40 minutter):

1. Pisk sukker, æg og smør hvidt og luftigt.

2. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker.

3. Tilsæt melblandingen til smørblandingen skiftevis med mælken. Tilsæt kakaopulver og pisk dejen til en ensartet glat masse. Til sidst tilsættes det hakkede chokolade. 

4. Fordel dejen i cupcakeformene.

Formen skal fyldes op til lidt over midten.

Bagetid:
Ca. 10-12 min. midt en 175°C (varmluft 155°C).

5. Frosting: Pisk smør og flødeost sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk til en ensartet masse. Fordel det på de afkølede cupcakes. 

TIP! Denne frosting er velegnet til at farve eller tilsætte smag f.eks. karamelessens eller lign.

6. Pynt med revet chokoladespåner. Brug en ostehøvl til at rive chokoladen med.