Ingredienser

12 stk.

  • 200 g Amo Hvedemel
  • 100 g usaltet smør
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • ½ dl mælk
Pynt
  • Glasur og kagepynt
Hvid glasur:
200 g flormelis og 1 spsk. kogende vand

Chokolade-glasur:
180 g flormelis, 1 spsk. kakaopulver og 1 spsk. kogende vand

Farvet glasur:
200 g flormelis, 1 spsk. frugtfarve eller frugtsaft

Vanilje cupcakes

TIP! Giv dejen et ekstra pift med tørrede bær. Tilsæt 50 g tranebær eller rosiner til dejen.

Sådan gør du (40 minutter):

1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk dem godt ud. Pisk vanilje og citronskal i. 

2. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål. 


3. Rør det hele godt sammen og tilsæt mælk. 


4. Fyld 12 muffinforme. 


Bagetid:
 
Ca. 18-20 min. i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C).


5. Pynt med glasur og drys med kagepynt.