Ingredienser

1 stk.

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 250 g smør eller margarine
  • 250 g sukker
  • 3 æg

Fyld

  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g sukker

Appelsinkage

Kage med appelsin- og citronfyld. Pynt kagen med revet skal fra frugterne.

Sådan gør du (75 minutter):

1. Rør blødgjort fedtstof og sukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, bland til sidst  Amo Hvedemel i, og rør det til en ensartet masse. 

2. Hæld dejen i en smurt og melet springform (ca. 24 cm i diameter).


Bagetid:
 
Ca. 50 min i en forvarmet ovn ved 175° C (varmluft 165° C) på ovnens nederste rille. 


3. Saften af appelsinerne og citronen koges med 100 g sukker, og denne blanding hældes over kagen, mens den endnu er lunken. Den revne gule skal af frugterne drysses over.