Ingredienser

1 stk.

  • 375 g Amo Hvedemel
  • 225 g smør eller margarine
  • 460 g sukker
  • 4 æg
  • 5 stk. (ca. 500 g) meget modne bananer
  • 50 g knuste nøddekerner
  • 50 g havregryn
  • 1¼ dl kærnemælk
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. vanillesukker

Pynt

  • Smeltet chokolade 
  • Evt. glasur af 
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk. kakao
  • 2 spsk. kogende vand

Banankage

Kage med bananer, nødder som er overtrukket med chokolade.

Sådan gør du (50 minutter):

1. Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret. 

2. Tilsæt æggene et ad gangen.


3. Bananerne moses og kommes i.


4. De knuste nøddekerner og havregryn kommes i. 


5. Kærnemælken hældes i.


6. Amo Hvedemel, natron, vanillesukker og salt sigtes sammen og tilsættes. 


7. Det hele røres sammen til en ensartet dej. 


8. Dejen kommes i en smurt og melet bradepande (ca. 42x30 cm) eller i 2 smurte og melede
springforme (ca. 24 cm i diameter). 


Bagetid:
 
Ca. 35 min. i en forvarmet ovn ved 200° C (varmluft 180° C) på ovnens midterste rille. 


9. Kagen pyntes efterhånden, som man skal bruge den. Denne kage bliver ikke tør og kedelig ved at blive gemt.